MENÜ
Líra Könyvesbolt
7150 Bonyhád, Szent Imre u. 2.
Tel: 74/452-556
E-mail: konyv.bonyhad@gmail.com
FacebookKarácsonyi ajánlatunk:

 

Karácsonyi mesélő könyv

Hartman Bob

Karácsonyi mesélő könyv

Kállai Nagy Kriszta illusztrációival

Bolti ár:3990 Ft
Harmat Kiadói Alapítvány, 2011
128 oldal
, x mm, Kemény borító  

A Jézus születését hírül adó bibliai beszámolókat, a karácsonyi szokásokról szóló történeteket és legendákat különböző népek elbeszéléseiből meríti az író, és - a sorozatból ismert - közös mesélésre alkalmas módon adja tovább. Mária és Erzsébet, Miklós püspök, Befana anyó, Corngall testvér, Panov apó - mindegyikük története azt a csodát közvetíti, amely az évnek eme különleges időszakához, az ünneplés és az ajándékozás öröméhez kapcsolódik. Gyönyörű színes illusztrációkkal.

Ezt a könyvet 3-6 éves gyerekek számára ajánljuk.

Lesz nemulass, Findusz!

Sven Nordqvist

Lesz nemulass, Findusz!

Bolti ár: 3500 Ft
General-Press Kiadó, 2005
130 oldal
, 195x255 mm, Kemény borító  

Ne ígérgessünk, ha nem tudjuk betartani! Pettsonnak bizony sokszor eszébe jut a mondás, mióta megígérte Findusznak, hogy a Mikulás ellátogat hozzá karácsonykor. Nincs is Mikulás, méltatlankodik az öreg magában, de hosszas tanakodás után elhatározza, hogy titokban készít egy mozogni és beszélni tudó bábut. A nagy fabrikálás során azonban hamar belátja, hogy szinte lehetetlen vállalkozásba fogott. A karácsony előtti hetek szokatlanra sikerednek a barátok életében. Az öreg minden idejét a műhelyben tölti, Findusz pedig magányosnak érzi magát. Ráadásul furcsábbnál furcsább emberek bukkannak fel körülöttük... de vajon mit akarhatnak? Az ünnep napján úgy tűnik, minden rendben van: Findusz boldog, mert eljött a Mikulás, az öreg pedig annak örül, milyen jól sikerült a gépe. Talán egy kicsit túl jól is... Vajon miféle titok lappanghat emögött?

Ezt a könyvet 4-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

Vicki Howie és Kállai Nagy Krisztina - Csendes éj

Vicki Howie és Kállai Nagy Krisztina

Csendes éj

Kiadó: HARMAT KIADÓ
Oldalszám: 30 oldal
Megjelenés: 2014. október 09.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789632882215
Bolti ár:2500 Ft

Egy Oberndorf nevű kis faluban, egy zúgó folyó partján, a hazánkkal szomszédos Ausztriában áll Szent Miklós temploma. Az egyik karácsonyon nagy baj történt: tönkrement az orgona fújatója, és a hangszer néma maradt. Kik tehették ez? A templomi egerek csínytevésével kezdődik az egész világon ismert karácsonyi ének, a "Csendes éj" megszületésének története. Kállai Nagy Krisztina mesés illusztráció repítenek el a kis alpesi falu világába.

 

Bajzáth Mária - Adventi népmesék és legendák - 24 ünnepváró történet a világ minden tájáról

Bajzáth Mária

Adventi népmesék és legendák - 24 ünnepváró történet a világ minden tájáról

Kiadó: Meseközpont Alapítvány
Oldalszám: 96 oldal
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789631234497
Bolti ár:3450 Ft

A népmesék és legendák évezredek értékeit, nemzedékek tudását őrzik. Az örök életű történetek kiemelik az olvasót a mindennapokból, és minden korosztálynak örömet hoznak, nemcsak az Advent napjaira.
A világ minden tájáról válogatott népmesék ünnepről, szeretetről, jócselekedetekről szólnak. A lappok meséje a fényről, a magyar legendák Jézus születéséről, cselekedeteiről, a szláv történetek az ünnep erejéről. A felsoroltakon kívül, olvashatunk még a gyűjteményben mexikói, olasz, cigány, lapp, orosz, eszkimó, ukrán, francia, cseh, norvég, perzsa történeteket az ünnep erejéről, az igazi vendégszeretetről, és a valódi emberi kapcsolatok csodáiról.
A könyv adventi kalendáriumként is használható, december első napjától karácsonyig minden napra jut egy történet. A huszonnégy történet az ünnepváró napokon lehetőséget teremt, meghitt, összebújós pillanatokra, és egy olyan különleges ajándékozásra, amelyben az is kap, aki ad, és az is ad, aki kap. Mesélni és mesét hallgatni mindenkinek öröm, a mese kicsinek-nagynak életre szóló ajándék.
A kötet jótékony célt szolgál, minden bevétele, a Meseközpont Alapítvány gyermekvédelmi gondozásban élő gyerekekért folytatott munkáját segíti.
Bajzáth Mária a Meseközpont Alapítvány szakmai vezetője, mesepedagógia szakértője, a sikeres Népmesekincstár sorozat szerzője.

Sabrina Jeffries

Karácsonyi csoda

Kiadó: General Press Kft.
Oldalszám: 304 oldal
Méret: 197 mm x 137 mm
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789636439149
Sorozat: romantikus regények
Bolti ár: 2990 Ft

Pierce Waverlyt, Devonmont grófját gyermekkorában a szülei rokonok gondjaira bízták, és a férfi sosem bocsátotta meg nekik, hogy magára hagyták. Egy nap azonban levelet kap anyja társalkodónőjétől, Mrs. Camilla Stuarttól, amelyből arról értesül, hogy az édesanyja súlyos beteg. Azonnal hazatér vidéki birtokukra, hogy elbúcsúzhasson az asszonytól. Ám amikor megérkezik, meglepődöttségében a szája is tátva marad. Kiderül ugyanis, hogy az anyjának semmi baja, ő pedig beleesett Camilla körmönfont csapdájába. Az életvidám, vonzó özvegyasszony ugyanis eltökélte, hogy mindent megtesz azért, hogy kibékítse őlordságát az anyjával. A célja elérése érdekében pedig még arra is hajlandó, hogy elfogadja a férfi által felajánlott alkut, amely tisztességesnek egyáltalán nem nevezhető...
Sabrina Jeffries karácsonyi történetében a Halstead Hall bajkeverői című sorozatból megismert Lord Devonmont sorsát követhetik nyomon az olvasók a megbocsátás és a szerelem útján.

 

Karácsonyi történetek

ISBN: 9789632883557
Kiadó:Harmat
Méretek:
134 x 204 x 15 mm
Súly: 0,275kg
Kötés: Keménytáblás
Oldalszám: 140

Bolti ár:2900

"Lehet-e ma karácsonyt ünnepelni? Van-e még békesség a földön? - gondolkodik el Johann Frinsel, és kilenc rövid, mégis szívbe markoló novellában igyekszik választ találni erre az égető kérdésre. Álmodozó gyerekekről, kételkedő, kiábrándult felnőttekről és megfáradt idős emberekről mesél, akikben sokszor saját magunkra ismerhetünk. Olyan - finom érzékkel megírt - történetekbe csöppenünk, amelyek igazi ünnepi hangulatot és ismerős érzéseket ébresztenek bennünk.

A holland szerző novelláit tartalmazó kötet igazi karácsonyi meglepetés, amely az ünnep valódi jelentésére igyekszik ráirányítani a figyelmünket. A rövid, mégis szívbe markoló történeteket olvasva az az érzésünk támad, hogy ezek akár velünk is megtörténhetnének, segítségükkel pedig újra felfedezhetjük a karácsony mögött húzódó csodát.

 

 

 

Hírek

Asztali nézet